Leanmanagement

In opdracht van Laudius business school schreef ik de Leergang Management in Zorg. Deze leergang bevat tien lesmodules. De doelgroep zijn beginnende leidinggevenden uit zorg- en welzijnsorganisaties. Enkele cursisten hebben nog geen leidinggevende functie, maar ambiëren dit wel op korte termijn. Eén van de modules die ik met veel plezier schreef, was een module over procesmanagement. Voordat ik startte, belde ik uit mijn netwerk een procesmanager in een academisch ziekenhuis. Zo kreeg ik een beeld wat een procesmanager in een zorgorganisatie doet. Hoe deze module er uit ziet heb ik uitgebreid beschreven bij lesmateriaal. Vooral de vele voorbeelden van leanmanagement in de zorg, waarmee de zorg nog heel wat voordeel kan behalen, vond ik erg interessant.

Lees verder bij Lesmateriaal / Laudius

Posted in Lesmateriaal | Tagged , | Comments Off on Leanmanagement

Ongevraagd maar zeer gewenst

De afgelopen dagen ben ik bezig geweest met de kerstkaart voor 2013. Dat geeft weer een gezellige interactie over de mail. Wat geweldig om dan opeens zomaar –ongevraagd- een hele leuke mail te krijgen van familie! Anneke Huitink raadpleegde mijn website vanwege haar interesse voor het ontwikkelen van lesmateriaal. Hierna schreef ze mij het volgende:

“Ongelooflijk wat een ervaring, kunde en kennis. Mooi aangeboden, recht door zee, scherp aan de wind, weinig ego, zo dienstbaar aan de mensen waar je voor wilt werken! Super leuk.”

Wat een mooie tekst met aanbeveling. Daar werd ik echt even stil van! Fijn om te lezen. Super, dank je wel Anneke!

Posted in Website | Tagged | Comments Off on Ongevraagd maar zeer gewenst

Dirigeren & meespelen

“Dirigeren & meespelen. Zowel  leidinggevende als collega: hoe doe je dat?” is de volledige titel van het boek dat Thea Gevers schreef. De ondertiteling geeft de kern treffend weer. De metafoor van de dirigent en orkestlid is prachtig bedacht. Het maakt de beweging in de coördinatiefunctie duidelijk. Soms sta je voor de troepen en geef je de maat aan. Op een ander moment speel je mee met je collega’s omdat jouw instrument niet mag ontbreken in het geheel.

Posted in Lesmateriaal | Tagged , , | Comments Off on Dirigeren & meespelen

Header door A10plus

In de tussenliggende tijd heb ik minder aandacht besteed aan deze website dan mijn bedoeling was. Mijn tijd werd gevuld met netwerken, het bezoeken van bijeenkomsten, o.a. LinkedIn, gesprekken met oud-collega’s, inschrijving in een kwaliteitsregister CRKBO, afronding NCOI-opdracht en sollicitaties voor nieuwe opdrachten. 

Inmiddels zijn mijn visitekaartjes bijna klaar. Ik ben heel erg blij met het ontwerp hiervan door Sybren Vlasblom en Pieter Kuiper. Zij hebben een eigen grafisch ontwerpbureau A10plus. De header van deze website hebben zij ook onder handen gehad. Het maakt mijn website een stuk persoonlijker. Prachtig gedaan! Mijn dank is heel groot!

Posted in Website | Tagged | Comments Off on Header door A10plus

Eigen website

Op donderdagmiddag 2 september toog ik richting Nijmegen voor een workshop om je eigen website te ontwikkelen. Via Jeanet Bathoorn en haar nieuwsbrief was ik geïnformeerd over een workshop ‘Maak je eigen website met WordPress’. En dat alles in 4 uur, dat sprak mij wel aan! 

Het was een ontzettend leuke, intensieve middag van de inspirerende gastdocente Simone Levie van Socialmedium – to connect and create. Geweldig wat je in korte tijd gepresenteerd krijgt en hoe je uitgedaagd wordt om zelf aan de slag te gaan!

Nu aan mij de uitdaging om me hier de komende tijd verder in te ontwikkelen! Ongetwijfeld kom je dan ook op deze website voor spannende verrassingen te staan door enige onkunde mijnerzijds. Laat het mij dan gerust weten!

Posted in Website | Tagged | Comments Off on Eigen website