Persoonlijk

Behalve de ontwikkeling in mijn professionele werkomgeving, vind ik het belangrijk om mijzelf ook op persoonlijk vlak te blijven ontwikkelen.

Gezin
Ik ben een trotse moeder en heb, samen met mijn man, twee geweldige kinderen zien opgroeien. Beiden volgen met plezier een mooie hbo-opleiding en zijn actief en heel sportief.

Sportief
Om goed voor het lijf te zorgen, fiets en wandel ik graag. Vanaf 2003 ben ik (bijna) wekelijks in de sportschool te vinden om te ‘spinnen’. Mijn racefiets pak ik nog wel eens uit de schuur, maar wandelen is tegenwoordig favoriet. Nog altijd ben ik trots op het feit dat ik op 3 oktober 2010 de 42 km en 195 meter van de Wandelmarathon in Zeeland volbracht. Samen met een vriendin loop ik het Maarten van Rossumpad (LAW 4). We vertrokken uit Den Bosch en zijn medio 2018 ter hoogte van Apeldoorn. Het Nederlands Kustpad (LAW 5-1 en 5-2) heb ik zelf geadopteerd. Ik ga de uitdaging aan om zelf het gehele pad van Sluis naar Den Oever te lopen. Loop je een keer een etappe met mij mee?
Ieder jaar word ik geïnspireerd door het wandelweekend met zes vriendinnen. Tijdens drie dagen maken we prachtige wandeltochten in Nederland van tussen de 20 á 30 kilometer per dag. Soms een uitstapje in België, Duitsland of Italië. We lopen met rugzak naar verschillende overnachtingsadressen. Drie fantastische dagen om met elkaar het leven te delen en te bespreken! Wat een rijkdom.

Lezen
Sinds de vorige eeuw (1999) ben ik iedere twee maanden te vinden in een boekbespreking met leesclub LEF. We zijn een hele leuke, gezellige leesclub van 10 vrouwen en bespreken boeken die wij zelf interessant of de moeite waard vinden. Allerlei genres komen aan bod. Twee prachtige boeken die we ooit lazen, vind ik “De Boekendief” van Markus Zusak en “De glazen kamer” van Simon Mawer. Maar ook bijvoorbeeld “De onderwaterzwemmer” van P.F. Thomése of “Een onberispelijke man” van Jane Gardam heb ik met zo ontzettend veel plezier gelezen!

Cabaret
Al veel genoten van cabaret, toneel en film in het Schoonhovense Artotheater. In de winterperiode is het daar heerlijk vertoeven. Al heel wat voorstellingen gezien en onbekende cabaretiers later bekend zien worden. Ik heb vooral veel gelachen bij Eric Koller, Luider en van Donselaar en onze favoriet Mark van de Veerdonk.

Vrijwilliger
Net als vele anderen, wil ook ik graag een bijdrage aan onze samenleving leveren. Ruim 8 jaar was ik vrijwilliger voor de afdeling Rotterdam van Alzheimer Nederland. Als belangenbehartiger dementie was ik betrokken bij de ketenoverleggen in Capelle / Krimpen, bezocht ik Alzheimer Cafés en mocht een bijdrage leveren aan het onderzoek “Vitadem” van de Hogeschool Rotterdam, dat gericht was om mensen met dementie langer zelfstandig thuis te laten wonen. In september 2018 ben ik vrijwilliger voor het Taalhuis geworden als ‘taalmaatje’.

Zeilen

Last but not least, is mijn grote passie zeilen. Sinds 2001 vind je mij iedere zomervakantie en het liefst ieder weekend op onze zeilboot. Ik ben niet alleen een mooi-weer zeiler, want in regen en wind zie ik uitdagingen. Alhoewel ik daarnaast wel weer opgelucht kan zijn als we weer veilig en vast in ‘de box’ liggen. Ik hou van de ruimte op zee en kom graag aan de Engelse kust aan land. Inmiddels hebben we de kust van Ipswich tot Poole bewonderd en bezochten we verschillende kanaaleilanden. Maar ook aan de Franse kust hebben we in prachtige plaatsjes gelegen, zoals Saint-Vaast-la-Hougue, Honfleur of Saint-Malo.