Margreet Molenaar

Het ontwikkelen van lesmaterialen doe ik voor diverse onderwijsorganisaties en kennisinstituten die een opleiding op maat willen. Met mijn lesmaterialen gaan vooral zorgmanagers, verpleegkundigen en (kraam)verzorgenden aan de slag. Daarnaast werk ik ook voor gezondheidszorgorganisaties die tijdelijk een projectmedewerker nodig hebben. Vooral op het gebied van ouderenzorg en thuiszorg. Ik ondersteun hen beleidsmatig. De afgelopen tien jaar werkte ik als zelfstandig professional voor zo’n vijftien verschillende opdrachtgevers. Hierbij kun je denken aan onderwijsinstituten als Laudius, NCOI en de Haagse Hogeschool (verpleegkunde). Maar ook aan een belangenbehartigingsorganisatie voor verpleeghuizen, de verpleegkundige beroepsvereniging (V&VN) en Zorginstituut Nederland.

Ik ben trots op de e-learnings die ik mocht ontwikkelen voor het Korsakov Kenniscentrum. Deze opdracht omvat namelijk alles voor mij. Ik vind het fijn om samen te werken met anderen, in dit geval het Korsakov Kenniscentrum. Mijn didactische kennis kon ik kwijt in het schrijven van het opleidingsplan. Inhoudelijk vond ik het erg interessant om deze doelgroep, cliënten met het syndroom van Korsakov, beter te leren kennen. Het les voor les bouwen in het e-learning programma was een uitdaging en vroeg veel ‘vlieguren’. Mijn creativiteit kon ik kwijt in de vele kennisvragen die deze e-learning siert. Het bleef spannend of mijn bouwen ‘aan de achterkant van de website’, de cursisten inspireerden ‘aan de voorkant van de website’! Maar het werd een mooie, zichtbare basismodule. Inmiddels volgden bijna zeven honderd cursisten deze module met plezier. De cursist rondt de module af met examenvragen. Bij een goed resultaat ontvangt hij/zij niet alleen een certificaat, maar ook de accreditatiepunten (V&VN).

Om goed voor het lijf te zorgen, fiets (spinning) en wandel ik graag. Met een vriendin liep ik van Den Bosch naar Steenwijk (LAW 4). Nu lopen we het Romeinse Limespad. Zelf ‘adopteerde’ ik in 2018 het Nederlands Kustpad van zuid (Sluis) naar noord (Den Oever). De laatste keren liep ik met onze zoon (24) en dochter (22). Wat een rijkdom! Inmiddels ben ik in Bergen aan Zee beland. Loop je een keer een etappe met mij mee?

Mocht je mee wandelen en iets over zeilen willen weten, dan heb je mij helemaal. Want van alle mooie, leuke, interessante dingen die ik doe, is en blijft (zee)zeilen mijn grote passie! Alhoewel … sinds we naast het bos wonen, vind ik mountainbiken in het bos ook wel erg leuk!